Upravni odbor

Upravni odbor SBB fondacije čine ostvareni eksperti sa internacionalnim iskustvom u oblasti ekonomije, finansija, medija, prava i biznisa, profesionalci najviših moralnih načela. Članovi upravnog odbora imaju za zadatak da upravljaju radom Fondacije na način koji osigurava ispunjavanje ciljeva predviđenih Statutom u skladu sa vrednostima i moralnim načelima United Grupe, a na način optimalan za celokupno okruženje. Upravni odbor SBB fondacije u sastavu ima osobe izuzetnog profila, što dodatno ojačava ubeđenje u snažan uticaj koji će Fondacija imati, kao i u transparentnost njenog rada.

 • Victoriya Boklag

  CEO I POTPREDSEDNICA ZA MARKETING I MEDIJE UNITED GRUPE

  Gospođa Boklag se pridružila kompaniji nedugo nakon njenog osnivanja. Obavljala je niz strateških liderskih pozicija unutar United Grupe, igrajući ključnu ulogu u razvoju kompanije od samog nastanka kao lokalnog operatora u Srbiji do regionalnog lidera. Imenovana je za CEO-a United Grupe 2018. godine, uz već postojeću poziciju potpredsednice za marketing i medije na kojoj je od 2013. godine. Kao izvršni direktor, predvodi inovacije u tehnologiji, proizvodima i sadržaju i stavlja veliki akcenat na korisnika usluga, što je dovelo do rasta kompanije na svim teritorijama. Svoje znanje i iskustvo primenjuje i u radu SBB fondacije, kao član upravnog odbora. Obrazovanje je sticala u SAD i rodnoj Ukrajini. Diplomirala je poslovnu administraciju i menadžment.

 • Milija Zeković

  CEO SBB KOMPANIJE

  Gospodin Zeković je Izvršni direktor SBB kompanije u Srbiji od 2019. godine i Telemach u Crnoj Gori od 2018. godine. Posvećen je značajnim ulaganjima u kontinuirani razvoj vrhunskih inovativnih usluga po kojima su kompanije SBB i Telemach poznate, što je doprinelo ostvarivanju izuzetnih poslovnih rezultata. Bogato iskustvo u telekomunikacionoj industriji dugo 20 godina stekao je tokom uspešne karijere u multinacionalnoj kompaniji, kao član top menadžmenta i izvršni direktor. Kao član Upravnog odbora, SBB fondaciji se pridružio 2021. godine.

 • Sašo Cunder

  FINANSIJSKI DIREKTOR SBB-a

  Gospodin Cunder je finansijski direktor SBB-a od 2014. godine. Prethodno radno iskustvo sticao je uglavnom u oblasti bankarskog poslovanja radeći za Publikum i Deutsche Bank. Od 2009. godine bio je finansijski direktor u kompaniji Droga Kolinska. Sašo je jedan od osnivača i finansijski direktor Slovenačke asocijacije finansijskih eksperata. Kao član Upravnog odbora, SBB fondaciji se pridružio 2019. godine.

 • Nikola Perić

  DIREKTOR SEKTORA ZA RAZVOJ I UPRAVLJANJE PROIZVODIMA SBB-a

  Gospodin Perić je Direktor Sektora za razvoj i upravljanje proizvodima SBB kompanije od 2017. godine. Nikola poseduje bogato iskustvo razvoja i implementacije vrhunskih i inovativnih SBB proizvoda i usluga u skladu sa potrebama i navikama korisnika, kao i učestvovanju u strateškim odlukama kompanije. Svoju karijeru započeo je 2011. godine i zahvaljujući posvećenom radu napredovao je do pozicije Direktora sektora, koji značajno doprinosi svim rezultatima SBB-a. Odabran je za člana Upravnog odbora SBB fondacije 2021. godine.

 • Jovana Lukić

  DIREKTORKA SBB FONDACIJE I CSR DIREKTORKA U UNITED GRUPI

  Gospođa Lukić poseduje bogato iskustvo rada u oblasti komunikacija u nekoliko internacionalnih kompanija prisutnih u Srbiji. Iza sebe ima i značajan broj uspešno implementiranih projekata korporativno-društvene odgovornosti u različitim oblastima, kao i veliki broj ostvarenih partnerstava sa različitim kompanijama i institucijama. Od 2011. godine, kada se pridružila SBB-u, obavljala je funkciju direktora korporativnih komunikacija SBB, a zatim i PR direktora u SBB-u i United Grupi, nakon čega sredinom 2020. godine počinje da radi na razvoju CSR-a United Grupe, kao Group CSR direktor. Gospođa Lukić operativno vodi SBB fondaciju od njenog osnivanja i brine o ostvarivanju planiranih ciljeva, kao i o uspešnom inkorporiranju svih segmenata rada Fondacije.