Ne prljaj. Nemaš izgovor!

Za lepše mesto za život

Očistili smo 29 gradova.

Podelili 43 000 eko kesa.

Donirali 22 dečije igralište.

O projektu

Čistoća jedne zemlje i odnos građana prema javnom prostoru pokazatelj su stanja duha i nivoa društvene svesti. SBB fondacija se već četiri godine aktivno bori za čistiju, zeleniju i zdraviju Srbiju, motivišući i inspirišući sugrađane da vode računa o malim, a ujedno velikim stvarima. Volja svih nas da se đubre odlaže tamo gde mu je mesto sigurno će našu zemlju da učini lepšim i boljim mestom za život, a neposrednu okolinu dostojnu zdravijeg života.

Zašto je to važno?

Značaj zaštite životne sredine raste iz dana u dan, tiče se svih ljudi i budućnosti planete. Naš životni prostor nije samo naš, pozajmljujemo ga od generacija koje dolaze! Svest o tome pokreće našu Fondaciju i partnere koji su sa nama svim srcem u programu „Ne prljaj. Nemaš izgovor“!

Šta Fondacija radi?

Mi predstavljamo pokretačku snagu kampanje kroz mnogobrojne aktivnosti koje sprovodimo, ali je još važnije to što smo na tom putu uspeli da inspirišemo, animiramo i uposlimo mnoge sugrađane, kao i javne ličnosti iz sveta kulture i sporta. Njihova podrška je sve vreme od velikog značaja, ostvarena na međusobno zadovoljstvo i uz veliki entuzijazam.

Aktivnosti

Koje smo sproveli do sada:

 • 1

  Od 2015. svakodnevno čistimo Beograd, od proleća do zime.

 • 2

  Proizveli smo i podelili 43 000 eko kesa.

 • 3

  Donirali smo 22 dečja igrališta u 19 gradova širom Srbije.

 • 4

  Osmislili smo predstavu za decu “Ko to tamo prlja”, koju je pogledalo preko 29.000 predškolske dece, najviše u obdaništima širom Srbije.

 • 5

  Finansirali smo knjigu „Ko to tamo prlja?“ i odštampali 40 000 primeraka koje poklanjamo deci nakon odigranih predstava.

 • 6

  Sproveli smo 101 akciju čišćenja u 29 gradova širom zemlje.

 • 7

  Tokom školske 2018/2019. godine realizovali smo projekat “Ne prljaj. Nemaš izgovor! - IZAZOV“ u kome je učestvovalo 52.328 dece iz 614 škola.

Kako vi možete da pomognete?

Na prvom mestu, budite i sami svesni i odgovorni kada je reč o odlaganju đubreta, prljanju, odnosno čišćenju okoline. Redukujte upotrebu plastike, nosite cegere, pozitivno utičite na komšije i prijatelje. A ako imate želju da se priključite našoj akciji, konkretnim predlogom ili delom, ne oklevajte – potreban nam je svaki pojedinac, jer samo zajedno možemo da promenimo stvari.

Kontaktirajte nas, da zajedno napravimo dalje korake. I najmanja stvar je često važna.

Hvala Vam